Gummi-flygstartanordning Graupner 231 1 st


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Madison Stolsdyna för trädgården Panama 46x46 cm taupe TOSCO061

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Grå-vit liggande prydnadskatt, 20 cm
HIP Bäddset 6095-H Viridi 135x200 cm flerfärgat

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenEmoji kuddar | Kudde | Stor 38 cm Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt YATO Universellt bänkskruvstäd 125 mm gjutjärn YT-6506
Dammsugarpåsar Miele HyClean GN

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
LED VAXLJUS - SET MED 3 LED RIKTIGA VAXLJUS, VIT

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Glas ägg

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Royalty Line Knivset RödCapi Vas Nature Rib 40x32 cm svart PKBLR270vhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Poster - WE ARE the WORLD A4 21x30cm
LECHUZA Odlingsenhet CUBETO Color 30 ALL-IN-ONE grafitsvart 1383

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Mr. Ti Fönsterputs set Smart grön MTI011

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. LECHUZA Odlingsenhet CUBETO Color 30 ALL-IN-ONE stengrå 13830
Sailor Moon - Team
Capi Vas Nature Row elegant låg 36x47 cm svart PKBLRO782

På tisdagen godkände ministerrådetwolfcraft Häftpistol set Tacocraft 7 7089000Good Morning Bäddset 5290-P FUNNY BUTTERFLY 140x200/220 cm flerfPica Classic Märkpenna industri 2-4 mm rund röd den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Philips Taklampa med LED Instyle Quine vit 3x4,5 W 312133116
wolfcraft Flexibel axel 6 mm 1300 mm 2230000

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenCOBB Supreme grillgaller 701142 anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Verktygsvagn med 7 lådor röd