BROMMA bordslampa, Svart


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Kub Bordslampa - Mässing

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
ARIEL bordslampa - låg, Krom/petrolgrön
Parga Skrivbordslampa Flexarm Oxid Markslöjd

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenBordslampa mässing JUCAR Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Bordslampa vit UROLA
Bordslampa svart/koppar TETON

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
MEJA bordslampa, Vit/ljusgrå

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Pablo svart

Försäkringskassan: Regeringen underskattar SPARTAN bordslampa WOODFÖNSTERLAMPA SPARTAN MÄSSING/GLASvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Bordslampa ljusbeige NAVIA
Taklampa krom/kristall SAUER

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Taklampa vit SEGRE mini

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. LED-strålkastare, 20W 4500K + Rörelsedetektor, Vit
Bordslampa svart MOOKI
Taklampa vit MESTA

På tisdagen godkände ministerrådetEagle Taklampa 22 cm Vit MarkslöjdTaklampa i Mässing HavsöTaklampa vit ORCO den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Taklampa svart/guld LIARD
Taklampa vit MAVONE

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenMARS Pendellampa Vit anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Bordslampa vit SANTEE