Haglöfs M's Siljan Parka Deep Woods Melange


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Grohe Tvättställsblandare Euroeco Special Ettgrepp

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Houdini M's Wooler Houdi Blå Illusion/Blå (2019)
Oras Badkarsblandare Cubista 2875 150 cc

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenOras Tvättställsblandare Safira 1010F Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Oras Blandare med Takdusch Optima 160cc 7152
Oras Tvättställsblandare Optima 2712F

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Hansgrohe Tvättställsblandare Metris 1-grepps

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Haglöfs W's Bivvy II Down Parka Blå Ink/Steel Sky

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Houdini W's Power Houdi Blå Illusion/Tide (2019)Icebreaker W's Tech Lite SS Low Crewe Shirt poppy rödvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Sherpa W's Paro Hoodie Thaali
Icebreaker W's Siren Cami fawn hthr/snow/stripe

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
FM Mattsson Tvättställsblandare Siljan med Push-downventil Krom

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Axor Tvättställsblandare Carlton 1-grepps 70
Oras Tvättställsblandare Beröringsfri Electra 6332F 12v
Svedbergs Tvättställ Specialpris

På tisdagen godkände ministerrådetMons Royale M's Temple Tech LS Hood Clay/9 IronGrohe Duschblandare Grohe Grohtherm 3000 Cosmopolitan 34277Lundhags M's Makke Pants Regular Petrol/Deep Blå den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Houdini M's Desoli Tee Canyon Blå
FM Mattsson Badkarsblandare Garda 40 CC Uppåt

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenMora Armatur Externkoppling G20XM26 10 CC UTV/INV anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Hansgrohe Duschblandare Ecostat Ecomax