Patagonia M's Micro Puff Hoody Balkan Blå (2019)


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Patagonia W's Micro Puff Hoody Classic Navy (2019)

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Houdini W's Power Houdi Gråstone Purple
Praxis Tvättställsblandare 1-grepps med pop-up ventil

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenAxor Tvättställsblandare Citterio 3-håls Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Peak Performance W's Power Zip Sweatshirt Mahogany
Houdini M's Dynamic Tee Storm Grön

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Oras Tvättställsblandare Cubista 2802

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Oras Tvättställsblandare Cubista 2804F

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Mons Royale M's Yotei Tech LS ClayHoudini W's Activist Message Tee Bitter Blåvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Oras Tvättställsblandare Cubista 2805
Axor Tvättställsblandare Massaud 3-håls 262

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Duschbyggarna Tvättställsblandare Bozz Låg

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Icebreaker W's 175 Everyday LS Crewe Shirt Snow
Marmot M's Avant Featherless Hoody Dark Spruce
Grohe Tvättställsblandare Essence 32628 L

På tisdagen godkände ministerrådetNorrøna W's Bitihorn Tights CaviarHoudini M's Desoli Zip Shirt Canyon BlåGrohe Kranöverdel Keramiskt 1/2" den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Strand Slang Utdragbar
Oras Tvättställsblandare Safira XL 1011F

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenSkins Unisex MX Calf Tights Botanica anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Svedbergs Tvättställsblandare Fristående Pipe