Grohe Duschblandare Grohe Grohtherm 800 150 cc 34568


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
super.natural M's Essential I.D. Tee Navy Blazer Melange/Print

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Fala Tvättställsblandare Burgos Mässing 75745
Strand Tvättställsblandare Haga HA-2002

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenGrohe Tvättställsblandare Euroeco Special DN 15 32762 Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt FM Mattsson Duschblandare Garda 40 cc anslutning upp
Mora Armatur Badkarsblandare Rexx T5 160 cc Krom/Svart

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Fala Köksblandare Burgos Mässing 75749

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Fala Väggmonterad Badkarsblandare Alicante Mässing 75772

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Oras Tvättställsblandare Medipro XL 5553FOras Magnetventil 199206Vvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Grohe Duschblandare/Termostatblandare Allure
Oras Tvättställsblandare Saga 3910F

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Pax Passad Kallrasspjäll

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Mora Armatur Tvättställsblandare NYXX B5 Krom/Svart
Haglöfs M's Camp Tee sage grön (2019)
Jafo Klinkerpaket JK Standard Rostfritt

På tisdagen godkände ministerrådetAL-KO Dränkbar Pump För Smutsvatten DRAIN 15000 Inox ComfortElectrolux Värmepanel EM40W080Veab BX9SE Värmefläkt den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Electrolux Värmepanel EG40W080
The North Face W's Horizon Sunnyside Shorts Vanadis Grå

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenNorrøna M's Falketind Gore-Tex Pant Caviar (2019) anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Tretorn Kids Wings High Rainpants Navy (2019)