Fiona Tapet Home NW 556032


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Sandiline Skin 05 Superflex Pant

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
NRS M's Flux Drytop Deep Blå
Fiona Tapet Nordic Home 446031

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenFiona Tapet Nordic Home 445023 Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Fiona Tapet Personal Stripes 372002
Hiko Seahorse Bouyancy Aid Fluorescent Orange

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Five Ten Impact VXi Clipless Rasta

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Sandiline Splash 2.0 3/4 Pant

Försäkringskassan: Regeringen underskattar BoråsTapeter Tapet Scandinavian Designers Mini André 6260BoråsTapeter Tapet Shades of Chalk Aquamarine 4696vhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
speedo W's Essential Endurance+ Medalist Swimsuit Blå
Patagonia Baby QT Swimsuit Shells & Stripes: Coral (997)

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Duro Tapet Natur Björk Ljusgrå

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Duro Tapet Aveny Klematis Blå
Fiona Tapet Royal Classic 488040
Duro Tapet Rand & Kulör Strand Vit

På tisdagen godkände ministerrådetDuro Tapet Atmosfär III Enfärgad BlåDuro Tapet Ballad Bröd Rand GuldDuro Tapet Enfärgat & Småmönstrat Qvintus Champagne den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
BoråsTapeter Tapet Scandinavian Designers II Köksväxter 1789
Poster - Batman 30x40cm

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenW+G Tapet Idealdecor Murals Central Park anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Fiona Tapet Ocean Colours 502006