Hiko M's Shade Plush blå


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Fiona Tapet Nordic Home 444021

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Fiona Tapet Royal Classic 483018
Fiona Tapet Nordic Home 445024

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenNRS Ion PFD Blå Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Hiko Seahorse Bouyancy Aid Fluorescent Orange
Fiona Tapet Personal Stripes 373001

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Fiona Tapet Royal Classic 487036

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
speedo W's Essential Endurance+ Medalist Swimsuit Navy

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Patagonia Baby Qt Swimsuit Nautical Stripe: Channel BlåBoråsTapeter Tapet Scandinavian Designers Mini Claudia 6255vhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Head M's Swimrun Aero Suit BK
Duro Tapet Rand & Kulör Aveny Grön

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Duro Tapet Rand & Kulör Varva Brun

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Duro Tapet Rand & Kulör Sten Extra Vit
Fiona Tapet Royal Classic 482014
Duro Tapet Aveny Strimmor Gul

På tisdagen godkände ministerrådetDuro Tapet Enfärgat & Småmönstrat Qvintus LjusgulDuro Tapet Aveny Qvintus MörkgråSagaform Cook´n read grytunderlägg / hållare för surfplatta den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
BoråsTapeter Tapet Scandinavian Designers II Amorina 1773
W+G Tapet Idealdecor Murals Wintergarden 322

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenW+G Tapet Idealdecor Murals Tuscany Village anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Fiona Tapet Royal Classic 488044