Hiko Lars Shorts


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Fiona Tapet Personal Stripes 371007

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
speedo W's Essential Endurance+ Medalist Swimsuit Blå
NRS Surge PFD Charcoal

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenFiona Tapet Nordic Home 446027 Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt BoråsTapeter Tapet Shades of Chalk Citrine 4689
Fiona Tapet Personal Stripes 373003

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Hiko M's Paladin blå

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Fiona Tapet Ocean Colours 504006

Försäkringskassan: Regeringen underskattar BoråsTapeter Tapet Sense of Silence Endless 6302Mons Royale W's Cali Cap Wanaka Tee Stonevhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Fiona Tapet Ocean Colours 502006
Poster - New York is always a good idea 21x30cm

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Duro Tapet Natur Inez Ljusgrå

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Väggdekor väggord väggtext The Kitchen is the heart of the
Fiona Tapet Royal Classic 485029
PowerCube EXTENDED + 2 USB, 1,5m Grå 44-1402 Allocacoc

På tisdagen godkände ministerrådetDuro Tapet Ballad Bröd Rand GrönEngblad & Co Tapet Arkiv Engblad Sigill 5365Engblad & Co Tapet Arkiv Engblad Kvarter 5391 den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
BoråsTapeter Tapet Scandinavian Designers II Arne 1784
W+G Tapet Idealdecor Murals Island in the Sun

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenW+G Tapet Idealdecor Wall Murals Non-Woven Ponthus' Beech anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Fiona Tapet Nordic Home 441007