Fiona Tapet Royal Classic 483020


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Fiona Tapet Royal Classic 489049

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Hiko Rogue Cag Röd
NRS Vapor PFD Röd

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenHiko Seahorse Bouyancy Aid Fluorescent Orange Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Patagonia Infants Little Sol Swim Set Feather Sosa
BoråsTapeter Tapet Scandinavian Designers Mini Oscar 6264

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Hiko Lars Legging

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Fiona Tapet Royal Classic 482013

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Maloja W's ZulaM. Long Sleeve Multisport Jersey nightfallORCA Swim Hat high vis orangevhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Fiona Tapet Royal Classic 482014
BoråsTapeter Tapet Sense of Silence Element 6315

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Duro Tapet Spira Satin Mörkgrå

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Duro Tapet Aveny Strimmor Vit
Fiona Tapet Royal Classic 488045
Tvättpåse för bh rund

På tisdagen godkände ministerrådetDuro Tapet Rand & Kulör Linne LjusgråVärmeljushållare SchäferBoråsTapeter Tapet Scandinavian Designers II Trapez 1779 den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
BoråsTapeter Tapet Scandinavian Designers II Poème D´Amour 1765
W+G Tapet Idealdecor Murals London Fog

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenW+G Tapet Giant Art Infinity anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Fiona Tapet Nordic Home 446031