Fiona Tapet Ocean Colours 502006


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
NRS Cvest PFD Lime

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Sandiline Skin 05 Superflex Short
BoråsTapeter Tapet Scandinavian Designers Mini Brio Icons 6240

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenBoråsTapeter Tapet Scandinavian Designers Mini André 6260 Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt BoråsTapeter Tapet Scandinavian Designers Mini Berså II 6245
Maloja W's ZulaM. Long Sleeve Multisport Jersey nightfall

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Fiona Tapet Royal Classic 488043

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Sandiline Skin 05 Superflex Pant

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Head Neo ÖTILLÖ Ltd Cap 3 mm Röd/OrangeDuro Tapet Rand & Kulör Aveny Rosavhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Camaro Titanium Shirt LS
Duro Tapet Aveny Klematis Gul

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Värmehandskar - uppladdningsbara - L

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. PowerCube EXTENDED + 2 USB, 1,5m Grå 44-1402 Allocacoc
Fiona Tapet Personal Stripes 370003
Duro Tapet Atmosfär Qvintus Brun

På tisdagen godkände ministerrådetEngblad & Co Tapet Arkiv Engblad Lotura 5379Engblad & Co Tapet Arkiv Engblad Kalmar 5360väggdekoration /tavla/ strandfilt/bordsduk sängöverkast-mandala den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
W+G Tapet Idealdecor Murals Mountain Morning
W+G Tapet Idealdecor Murals Stadium at Night

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenW+G Tapet Eating above Manhattan anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Fiona Tapet Personal Stripes 370004