Förstoringsglas


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
W+G Tapet Idealdecor Murals Röd Calla Lilies

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
BoråsTapeter Tapet Scandinavian Designers II Poème D´Amour 1762
Kylskåpsmagnet - Variant 2

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenW+G Tapet Giant Art The Kiss Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt W+G Tapet Giant Art Taxi & Bus
Walltastic Tapet Bob the Builder

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
BoråsTapeter Tapet Scandinavian Designers II Vertigo 1776

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Stor Scratch map Världskarta - Vit

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Ljusmanschett Cosmos snöbolls ros, rosaWalltastic Tapet Hello Kittyvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
W+G Tapet Idealdecor Murals San Francisco Skyline
Walltastic Väggdekor Circus

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Paintpart Tapet Ivana Helsinki Tiira Grå

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Duro Tapet Ballad Jalusi Blå
W+G Tapet Idealdecor Murals Tulips
Kylskåpspoesi originalet

På tisdagen godkände ministerrådetTvättbjörn – WarmiesBaby Alive Cupcake Birthday Baby - Brun Sculpted HairvidaXL Stående leksakshund bulldog plysch vit och brun XXL den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Littlest Pet Shop Clip-A-Pet Roxie McTerrier 12 cm
PINKIE PIE Land & Sea Fashion Styles MY LITTLE PONY

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenGummibjörn Uppblåsbar Stol anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

W+G Tapet Idealdecor Murals London Fog