1:14, 1:16 Thicon Models 50211 1 st


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
SPIRITS akrylatbehandlad dukmetervara, Multi

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Sängmobil Friends, Blå
FIDDELI duk, Guld

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenAffisch/Poster Travel/Resa Fonetisk Skrift 33x48cm Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Rund marmorfot - Grön Havsö
Bordslampa vit MERAMEC

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
BORIS ljusstake - liten, Mässing

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
TUREHOLM ljusstake, Aluminium

Försäkringskassan: Regeringen underskattar ARIEL bordslampa - låg, Antik mässing/petrolgrönARIEL bordslampa - låg, Antik mässing/rosavhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Väggord - Hjärtat
Bitshylsor. 8 storlekar.

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Bordslampa svart TOBOL

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Kub Bordslampa - Mässing
Star Wars R2-D2 Äggkopp
Bordslampa guld SEVERN

På tisdagen godkände ministerrådetKnopp - Klassisk MellanHanging FireworkTaklampa Kristallen, Svart den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Taklampa vit SORDO
Taklampa koppar JAPURA

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenPendellampa FLAME 1flg Krom anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Stjernsund Skinnfäll Matta konstpäls Svart 60x90 cm