Hörselkåpor-headset 30 dB 3M Peltor WS ALERT XPI MRX21AWS6 1 st


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Poster - Escape the ordinary No.3 70x100cm

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Taklampa guld/svart PADMA
Dekorationsbelysning 10m LED slinga - Usb

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenPhilips Buxus Vägglampa Inox 2x4,5W (1735747P0) Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Poster, Svenska Regenter 100x140 cm
Familjekalender Maria Nilsson Thore 2019

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Skolett Penelope Svart, Svart

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Julgranskula Blå Filip

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Retro tavla med 3D relief, 15x20 cm, "DO NOT LET the cat Out!"Bestway Flowclear Sandfilter 200 W 58400vhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Poster - Röd Amaryllis blomma 40x50cm
HIP Kuddöverdrag 6096-H Jamuna 40x80 cm vinröd

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Capi Blomkruka Nature Row 35x34 cm elfenben PKRWI932

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Poster Knäppta händer, 50x70 cm
2 HVLP sprutpistol (0,8+1,3mm) + mask + silikonrengörning
Pure Bäddset 6044-M Love 200x200/220 cm gräddvit

På tisdagen godkände ministerrådetPoster Textkarta Österåker 50x70 cmCLP Kontorsstol Genius, svartHIP Badlakan 2068-H Jayden 160 cm blomma flerfärgad den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
wolfcraft Diamantborrsats 8771000
vidaXL PVC Dammduk 0,2 mm 2 x 3 m

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenPoster Vitt hjärta, 100x100 cm anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Deko-kulor - dia. 5 cm - 10 st