MARS Plafond Vit


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Raaco Sortimentskåp 1240-123 med 40 lådor 137430

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Griffeltavla / Memo board med 3 hjärtan
Overseas Kudde 45x45 cm kanvastyg is

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenIrwin Vise-grip låstång med lång nos 9LN 225 mm T1502EL4 Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Smartwares LED-Säkerhetslampa med sensor 50 W grå SL1-DOB50
Steinel Designer Sensorstyrd utomhuslampa L 810 LED iHF

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Poster A3 30x42cm Dear Daisy

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Poster - Bougainvillea 40x50cm

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Emotion Dra-på-lakan strykfri 140x200 cm blå 0220.24.44FERM Batteri Plast 18 V Li-Ion CDA1087vhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Förvaringslåda
Massive Taklampa Poppy

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Madison Stolsdyna med hög rygg New York 123x50 cm taupe PHOSB320

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Bordslampa koppar SAVENA
Sagaform Sweet Glasskopa Grön
EGLO Taklampa VIKI 1 rosa 92146

På tisdagen godkände ministerrådetMassive BIRMINGHAM Trädgårdslampa 1 x 20W 230VDraper Tools Datorverktygsväska Expert Technicians blå och svartSissel Ortopedisk benkudde Veno vit SIS-140.024 den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Sealskin Handduk Porto 110x60 cm vit 16361346210
Einhell grå sprutpistol

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenPhilips Barnlampa Boletu anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Ljusfat med spegel 30 cm - guldvit