Mjuky - Isbjörnen Gosedjur Flora btweeq7082-Andra

Julgranskula Grön Gustaf

Salladsförvarare (Färg: Rosa)
Julgranskula Grön Linus

Julgranskula Blå Elsa

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,Voluspa Pomegranate Blood Orange Decorative Tin Candle 99gVästerås Text Optikertavla m. Koordinater 33x48cmFlaskhållare Röd Katt sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

Poster - Marmor palmblad 21x30cm
Poster - Julgran No.2 40x50cm
Poster - Alfabet stor och liten Blå No.2 30x40cm

Julgranskula Röd Charlotte

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.Centro America KylskåpsmagnetCollege Kylskåpsmagnet Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",Poster - Ocean woman No.2 50x70cm1/2" Insex hylsor. 9 storlekar. 4-17mm. eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Julgranskula Rosa Maria
Poster - Marmor Fyrkant 21x30cm

Kopparfärgad Bägare i Rostfritt Stål - Slät

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

Poster - Small moments Big memories No.2 30x40cm

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av Poster - Horses No.2 21x30cmSally Voltaires mat 9789174244717CEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.Plenty more 9789176171301Hortensia silikonformVäggdekor / Väggtext - WC

Läs mer...
Örebro Text Optikertavla m. Koordinater 33x48cm
Poster - Grön Dimonds 40x50cm

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. Poster - I love MJ A4 21x30cmBlommig Hem RamPoster - Zebra Twins A4 21x30cm
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättAffisch/Poster Without Getting Lost Ord/Text/Skrift 33x48cmPoster - Bokstaven Ö A3 30x40cmPoster - Batman hero 40x50cm att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Poster - Krokodil figur A4 21x30 cm

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Poster - I love Ariana Grande Sosa 21x30cm
Poster - Världskarta mix 40x50cm

EU-kandidaterna om Frontex' budget

Poster - I love Justin Bieber Sosa ram 40x50cm

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotPoster Fjäril - Krusbärsmätare A3 30x40 cmVäggdekor väggord Love looks not with the eyePoster - Fashion 30x40cm ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Ampelhållare Collie
Duschpall fyrkantig
2 st LED slinga /strip 5 m, varmvitt ljus, för utomhusbruk IP-65
Silkflower Papperskorg 36 cm

Viktigt!

  Isbjörnen Flora är en ca 42cm lång handgjord stickad isbjörn som tillverkats av Mjuky med 100% lammulls-garn och giftfri polyesterfyllning.Flora är gjord för hand med mycket omsorg för att säkerställa att ditt barn får något som de kommer att värdesätta i flera år.Mylo är gjord för hand med mycket omsorg för att säkerställa att ditt barn får något som de kommer att värdesätta i flera år.
 • Väggord - Together we make a Family STOR

  Sedan 1998 delar FARR ut ett årligt ungdomsstipendium. Syftet är att stödja insatser av ungdomar för asylrätten och/eller för att öka förståelsen mellan människor av olika etniska ursprung. Stipendiet delas numera ut till minne av Carl Lundevi, ung och...

  Läs mer...

 • Bäddset - Påslakan Angry

  Här finns dokument som behandlades vid FARR:s årsmöte söndagen den 31 mars 2019. Resultaträkning 2018 - fastställd Balansräkning 2018 - fastställd Revisionsberättelse 2018 (Styrelsen beviljades ansvarsfrihet) Väggdekor - Blomma...

  Knivset 3 delar - 3 knivar

Kylskåpsmagneter - Stl. 4,5-5,5 cm - 3 st
Skrivbok Söta djur Koala
Batteridrivet ljus i vax fladdrande låga 15 cm och timer vit

Kontakt

vidaXL Kapphängare med skohylla 68x32x182,5 cm vit

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

WMF Profi Plus serveringssked stål - 32 cm
Karta över Växjö, Småland

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Petunia Wave Lavender 7 frö
Dörrtapet Non woven

Stöd FARR!

Sköldpadda Stor

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

Dorre Ört & Grönsakskärare m skålformad träplatta Dia 20 cm