Beauty isn't about... Spegeldekor btweeq10415-Spegeldekor

2000 förp Stora Vatten kristaller 1,5-1,7 cm Gul

vidaXL Konstgjort lagerträd med kruka, 120 cm
vidaXL Gravidkudde 40x170 cm grå

Skärlinjal - metall - L: 50 cm

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,Universal Allputsmedel 400 gJamie Oliver Steak Knivar Set 6st SvartJoseph Joseph Elevate Stekspade Böjbar Turkos sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

Tavla/bild med hav och planeter
Ljusstake 4 ljus (stearin) vit
Dammsugarpåsar Husky AC594

Vakuum vinkork mörk krom

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.Världens bästa kusin ÖrngottvidaXL Taklampa med trådskärmar för 4 G9-lampor Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",Smartwares CS44D Dummy-överv.kamera DomeDorre Kaffepressare Koppar/Glas eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Karta över Morgongåva, Uppland
Romana adventsljusstake i metall vit

Handmålad oljemålning efter Vincent van Gogh, 50x60cm

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

Pense Corina Terracotta 10 frö

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av Rotting-trädgårdspaviljong 3x4m svart/antracitSänglampa KameraCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.Kråkan trädgårdsdekoration kråka 43 cmPoster Svenska Semafor*alfabetet 100x140 cmEsschert Design Blomlådor med bänk Grå CF33G

Läs mer...
Poster Textkarta Kungsholmen 100x140 cm
Lightbox med 143 bokstäver

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. HQ Turboborste variabel diameter 30 - 40 mm (W7-60551N)Spänningsdetektor Testpenna LedTrendiga index-flikar In Bloom
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättStor atlet i vittPh-mätare för vattenHIP Bäddset 6247-H Vandya 240x200/220 cm sandfärgat att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
RIDDER Badrumsmatta Coins blå 55x50 cm 7103803

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
vidaXL Ogräsmatta 100x2m 90gsm
Wilfa Glassmaskin ICM-C15 (603939)

EU-kandidaterna om Frontex' budget

Lampa Flamingo 6 LED-ljus | Batteridriven

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotSEC24 IP-kamera batteridriven trådlös 720P vit CAM112Leifheit Tvättkorg svart 60x35x80 cm 80021wolfcraft Hålsåg 68 mm med hexfäste 5474000 ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Bolsius Doftljus 6 st French Lavender lila 103626150377
FERM Häftklammer 1100 st Stål ATA1029
FERM Luftslang Plast ATA1026
Nature Vertikal och flyttbar odlingshylla 44x32,5x97 cm 6020274

Viktigt!

Irwin Pro Entry Mattkniv med brytblad 18 mm 10506544
Bissell Dammsugare PowerGlide Cordless 170 W blå 1538N
Hailo Soptunna Sienna Swing storlek S 4 L vit 0704-930

Kontakt

Pelargon "Multibloom Lavender" F1 5 frö

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

EGLO Pendellampa 3 koppar Rocamer
BAHCO Färgskrapa 50 mm

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Massive BIRMINGHAM Trädgårdslampa 1 x 20W 230V
Good Morning Bäddset 5740-P SIMONE 240x200/220 cm flerfärgat

Stöd FARR!

Madison Stolsdyna för utomhusbruk Panama 105x50 cm svart MONLB22

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

EGLO Taklampa TAREGA 3x60 W brun och grå 95526