GLOBO Taklampa LED glas 48240 AMADA btweeq12082-Taklampor

Poster Närbild på ett löv, 50x70 cm

YATO Hylssats 94 delar metall svart YT-12681
Poster Man med paraply, 70x100 cm

YATO inställningsverktyg för bensinmotorer 4 delar Audi VW YT-06

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,Irwin Reservblad till mattkniv trapetsoid 10 st bimetall 1050424Philips LIC Iris Dekorativ bordslampa vitEmotion Dra-på-lakan jersey 140x200 cm svart 0200.04.44 sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

FERM U-formade Häftklammer 2000 st Stål ETA1006
Hailo Soptunna Big-Box Swing storlek XXL 71 L svart 0880-701
Emerio Fritös Family Cooking 2000 W

GARDENA Trädgårdsslang Comfort FLEX 13 mm 50 m 18039-20

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.Sissel Elektrisk värmefilt 100 W 150x80 cm gräddvit SIS-131.000Beta Tools Bågfil 1726BM stål 017260050 Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",FERM Sandpapper runda 10 st BGA1038Brüder Mannesmann VDE skruvmejsel- och tånguppsättning fem delar eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

wolfcraft Stålborstar med runda skaft 4 st 2133000
Overseas Kudde 45x45 cm kanvastyg marinblå

Einhell Vinkelslip TE-AG 115

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

Emotion Dra-på-lakan jersey 90/100x200 cm svart 0200.04.42

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av FMD Väggmonterad hylla med 9 utrymmen ek 269-001Karta över Hjuvik, BohuslänCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.Sealskin Tvättkorg Triangles grå 60 L 361882012Poster Bröllopsklänning, 50x70 cmEGLO Taklampa Carlton Kopparfärgad 49258

Läs mer...
Soffbord 2 st svart/brun FLY II
Bestway CoolerZ Flytande bar 70 cm 43117

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. YATO Torxbitshylsset 8 Delar Svart YT-1065Kenwood Brödrost 2 Skivors TCX751BKFiskars Skalkniv 8cm Edge
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättOBH Nordica Kaffebryggare Legacy Turq 2403Verktygsväska med hjul StefanMus med krona att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Poster Barn med röda parasoll, 70x100 cm

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
vidaXL Förvaringshylla med 3 nonwoven korgar cedarträ beige
Lykta 3 set

EU-kandidaterna om Frontex' budget

DELTACO Grenuttag 15xCEE 7/4,1xCEE 7/7,petskyddad,0,808m 1U,2m,s

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotChampagneglas av Plast ElfenbenDELTACO apparatkabel, 16A, rak CEE 7/7 - rak IEC C19, 5m (DEL-11Bordsbelysning Diamanter ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Taklampa Hatt
Champion Våffelskålsjärn

Viktigt!

  Produktnummer: 16334904

  Denna LED-taklampa, AMADA från GLOBO, kommer att tillföra en modern charm till ditt hem med sin unika stil. Den har en design i opalglas och med en spegelring runt lampan, vilket gör den till ett riktigt blickfång. De lyxiga klara K5-kristallerna i lampans mitt skapar en extravagant belysningseffekt. AMADA levereras med en utbytbar, integrerad LED-lampa.

  Färg: Kromfinish
  Material: Metall och glas
  Mått: 31,5 x 10,5 cm (Diameter x H)

  Spänning: 20 V⎓
  Lampa: 1 x 12 W LED (integrerad)
  Ljusflöde: 960 lm
  Färgtemperatur: 4000 K
  Strålningsvinkel: 180 °
  Lampan kan bytas ut

 • Futech Krysslaser MC3 SV röd 031.03

  Sedan 1998 delar FARR ut ett årligt ungdomsstipendium. Syftet är att stödja insatser av ungdomar för asylrätten och/eller för att öka förståelsen mellan människor av olika etniska ursprung. Stipendiet delas numera ut till minne av Carl Lundevi, ung och...

  Läs mer...

 • vidaXL Badrumsunderskåp massiv teak 132x45x75 cm

  Här finns dokument som behandlades vid FARR:s årsmöte söndagen den 31 mars 2019. Resultaträkning 2018 - fastställd Balansräkning 2018 - fastställd Revisionsberättelse 2018 (Styrelsen beviljades ansvarsfrihet) Smartwares Vägglampa LED med sensor 7 W grå GWI-172-HG...

  YATO Fjäderspännare set

Rectangualr Telephone Table
Magnetic Door Curtain with two mesh door screens
Fabulous World Tapet Cactus grå och rosa 67102

Kontakt

Dekorationskanin med päls

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

22.5X52.5CM MARBLE EFFECT RED CHERRY ORNAMENT HOME OFFICE RESTAU
Liggande vit kanin

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Hammershøi värmeljusstake vit 5x13 cm
Flaskhölster Brun

Stöd FARR!

2 In 1 Work Centre

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

12 inch Pizza Screen