SIRICUSA akrylatbelagd dukmetervara, Dimgrön


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
ARIEL bordslampa - hög, Krom/grön

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Cottonlights ljusslinga - Midnatt
CLEMENTE bordslampa, Vit

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenARIEL bordslampa - låg, Krom/vit Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Bordslampa vit OWENS
Bordslampa vit ALDAN

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
ABIGAIL duk, Terracottaröd

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Tesil i form av en badande gubbe

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Boogen Bordslampa Grafit 54/13cmCottonlights ljusslinga - Strandvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Pläd baloo mörkgrå
Bordslampa trä GANDARA

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Bordslampa Classic Mini Mattvit

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Väggdekor väggord Veni jag kom Vidi jag
Smarholmen Bordslampa, Svart
New Haven

På tisdagen godkände ministerrådetOrbitTaklampa vit JURUABäddset - Påslakan Sverige den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Dekorativ LED Living Flame Lamp 1500k
MINI Tak/Vägglampa Vit

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenTaklampa grön ESERA anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

DC 3.5mm power förlängningskabel 1 meter