Val Josephine


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Teddykompaniet, Kanin Lucy 40 cm

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Shopkins Shoppies Wild Style Jessicake
Väggdekor väggord Together we make+Hjärt

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenTY Ferdinand Gosedjur Una Igelkott 15 cm Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt natureZOO, Ekologisk Elefant Mjukdjur Mörk Blå
Poster - Seafood diet A4 21x30cm

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Elodie Details, Bunny Gosedjur Botanic Bonita

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Pyjamashjältarna - Romeo

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Zazu, PAUL Mjukis med Värme/KylpåseStor radiostyrd Robot/Bilvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Frugi, Lejonet Cosmic Froogli Mjukleksak
Jordmätare 3-i-1

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Radiostyrd minibåt 140mm 2.4G

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Väggord - Välkommen åter!
Tapet väggdekoration - Elephant
Väggdekor - PUSS

På tisdagen godkände ministerrådetAlga, RåttfällanFallout: The Board Game - BrädspelFor Sale - Brädspel den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Dörrstopp och Fönsterstopp - Vit
Pokemon TCG Zygarde Complete Collection - Kortspel

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenSilikonpensel enfärgad (Blandade färger) anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Droppkork - Sprithällare - Bartillbehör