Kruka med Blommor Stor


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Poster A3 30x42cm Say Yes

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Poster A3 30x42cm Mountain Road
Poster A3 30x42cm Julius Ceasar

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenPoster A4 21x30cm Three Glaces Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Poster A4 21x30cm &
Poster A3 30x42cm Cheers! Vit

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
1 st minitermometer, endast 15 mm i diameter, termometer

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Proove Strömbrytare Vit Kron Utanpåliggande

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Poster A3 30x42cm ShadingLykta Svart metall 2-set Lyktsetvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Poster A4 21x30cm Kotte
Poster A3 30x42cm Horse Scenery

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Poster A4 21x30cm Sarcasm

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Poster A4 21x30cm Ocean From Above
Poster A3 30x42cm Lovely Popsicle
Poster A4 21x30cm Fågelbur

På tisdagen godkände ministerrådetPoster A4 21x30cm Som En Jævla KlisjeTavla Bästa Vänner Gin/TonicJulgranskula Grön Felix den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Poster A3 30x42cm Dark Water
Julgranskula Röd Kerstin

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenJulgranskula Grön Louise anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Fanni K Home Stories Bomullsmatta "Mustikka" Blå 60x90 cm