MotKatt


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
100 stk.150x215 mm (C3) VIT BUBBELKUVERT- VADDERADE KUVERT

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
MOVEMENT Matstol Cognac
Linjal X-20 plast - 20cm

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredaren100 stk. 220x265 mm (E5) BRUN BUBBELKUVERT- VADDERADE KUVERT Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt No1 Sagaform Sweet Glasskopa Rosa
Skrivbok Norge

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Tvättkorg sortering Mörk / Ljus

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Fototapet Eiffel Tower by Night - en nonwoven tapet till marknad

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Palettblad Wizard Jade 15 fröFunktion Grillpanna 26 x 26 cmvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Vita lampfot Base - Vit
Dörrskylt "Ej Reklam"

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Zip Påse med upphängare - Blixtlåspåse 20st - 230x320 mm

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. My little Pony Filt - lila Fleecefilt
Rosa sakura blommar träd vägg klistermärken
Shoe Scraper Brush Mat Mud Dirt Wiper

På tisdagen godkände ministerrådetPoster ÄppelblomDammsugarpåsar Voltage 1450EH-180Batteridrivet ljus i vax fladdrande låga 15 cm och timer vit den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Smart net-camera, WIFI
Klädnypa vägghängd med texten Important!

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenPoster - Världskarta GOLD No.5 40x50cm anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Manillamärken - stl. 5x10 cm - Grön - Julgran - 15 st