Kokatat UL Maximus Centurion PFD Orange


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Patagonia Baby QT Swimsuit Fingerpaint Dots: Pineapple (766)

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Fiona Tapet Personal Stripes 371002
Duro Tapet Rand & Kulör Aveny Grön

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenPoster - Världskarta länder A3 30x40cm Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt BoråsTapeter Tapet Sense of Silence Crystal 6322
Duro Tapet Spira Malin Multi

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Fiona Tapet Personal Stripes 372007

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
BoråsTapeter Tapet Scandinavian Designers Mini Krakel Spektakel 6242

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Yankee Candle Christmas Eve Small Jar Limited EditionDuro Tapet Ballad Spaljé Gråvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
BoråsTapeter Tapet Shades of Chalk Aventurine 4693
Väggdekor - Örn

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Engblad & Co Tapet Arkiv Engblad Kalmar 5362

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Engblad & Co Tapet Arkiv Engblad Salongsrand 5357
Boråstapeter Tapet Beautiful Traditions Elsa 6708
Tapet Dollhouse 68844

På tisdagen godkände ministerrådetW+G Tapet Idealdecor Murals Cinque Terre CoastW+G Tapet Idealdecor Murals Island in the SunW+G Tapet Idealdecor Murals Provence 309 den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
W+G Tapet Giant Art Cabs Queue
RoomMates Kids Väggdekor Woodland Fox & Friends

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenDuro Tapet Select Yta Varmgrå anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

BoråsTapeter Tapet Scandinavian Designers Mini Berså II 6248