Väggord - Du & Jag


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Pierre Cardin Bäddset - Påslakanset Blå Randigt 200x220

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Utomhusmarkbelysning LED OSRAM Endura Classic Cage 60 W Svart
Andningsskydd helmask ohne Filter Storlek (XS - XXL): 1size EKASTU Sekur C607/F 466 607

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenDammskyddsmask med ventil FFP2 3M 8822SV 5 st Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Nitril Engångshandske Storlek (handskar): L EN 374 , EN 455 Kunzer Grease Bully L 100 st
Moleskine Batman vs Superman, A5, Large linjerad hård

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Sagaform - Örtkruka

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Hammarplast Structure balkonglåda 50 cm med smide

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Clarino-konstläder Monteringshandskar Storlek (handskar): 11, XXL EN 388 CAT II FerdyF. Gants Mechanics Allrounder 1900 1 parLatex Engångshandske Storlek (handskar): 10, XL EN 455 L+D 14699 100 stvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Väggdekor Together we make a family
Clarino-konstläder Monteringshandskar Storlek (handskar): 8, M EN 388 CAT II FerdyF. Mechanics Security 1905 1 par

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Exklusiv Tavelram i Svart färg Storlek 13x18cm

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Säkerhetslågskor Albatros 42 S1P Svart, Grå
Väggdekor/Väggord - Jag sökte någon...
Säkerhetslågskor Albatros 64.108.0 47 S3 Svart

På tisdagen godkände ministerrådetSäkerhetslågskor Honeywell SPORT AERE 45 S1P GråSäkerhetslågskor Uvex 1 42 S2 Svart, BlåPläd bondgård den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Säkerhetsstövlar Albatros UNIT MID SRC 44 S3 Svart
Hörselkåpor 33 dB Moldex M1 6100 1 st

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenHörselproppar dispenser 35 dB Engångs Moldex Contours small 745301 500 par anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Dammskyddsmask med ventil FFP2 EKASTU Sekur Mandil Soft V 412 084 5 st