Säkerhetsstövlar Albatros UNIT MID SRC 42 S3 Svart


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Köksrödskap i rostfritt X2SET

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Storm Pendel 12 cm Koppar Markslöjd
Daniel Örngott Hjärta

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenGravlykta med batteridrivet ljus svart Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt vidaXL Sängbord massivt sheshamträ 40x30x35 cm
vidaXL Förvaringsskåp med 14 utrymmen svart och vit 37x146x180,5

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
EMMA lacedankleboots, Svart

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Julgranskula Röd Ulf

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Poster - Elefant Road - Svartvit 30x40cmPoster - Escape and breathe No.5 30x40cmvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Affisch/Poster Svartvitt Foto Vindruvsklase 33x48cm
JUL Tvätt Förvaringspåse

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Poster, Svenska Regenter 100x140 cm

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Kotte på fot guldbrun 26 cm
Mattpiskare
vidaXL Konsolbord massivt minditrä 110x35x75 cm grå

På tisdagen godkände ministerrådetMadison Stolsdyna för utomhusbruk Panama 46x46 cm röd TOSCB220Illustration Kvinnoansikte, 70x100 cmPoster Fyrverkerier, 50x70 cm den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Philips LED-lampa klassisk 5 W 250 Lumen 929001392101
Poster Textkarta Sveriges län 70x100 cm

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenInnermått 20x28 cm or 8x11 tum, fotoram i guld anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Dammsugarpåsar Electrolux Mondo Z 1100 till 1190