Gyro Multiplex Wingstabi Easy Control RX-7-DR 7 kanaler


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Poster Abstrakt 70x100 cm

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Vero Moda - vmFelippa SL Midi Top, Rosa
Walltastic Fototapet Animals Forest 43060

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenPoster Svenska Semafor-alfabetet 70x100 cm Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Poster Hjärtformat träd
Poster Blått hjärta, 100x100 cm

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Runda Stretch 2.5 Vit

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Julgranskula Blå Britt

Försäkringskassan: Regeringen underskattar LECHUZA Odlingsenhet Cilindro Color 32 ALL-IN-ONE skiffer 13953Mr T - Tesil, olika färgervhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Trätavla A5 "Ett hem utan hund"
bhp Sidobord MDF svart och vit B154285

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
FERM Häftklammer 1800 st Stål ATA1028

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Pure Bäddset 6069-M Sunset 240x200/220 cm flerfärgat
Konstrottingset Sparta 3+1 brun/svart
Emerio Stavmixer set blå 500 W HB-114248.2

På tisdagen godkände ministerrådetMadison Stolsdyna för trädgården Panama 46x46 cm taupe TOSCO061Sovrumssäng i metall „Art“ med ribbotten 200 x 140 cm svartGermania Skohylla/bänk Top sanremo ek 3192-177 den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Batteridrivet Antikljus Glim 24cm vaxljus med timer röd
HIP Bäddset 2300-H Botalia 140x200/220 cm grön

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenCapi Vas Nature Rib elegant låg 46x58 cm svart PKBLR783 anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Dammsugarpåsar Siemens Super SX VS01G511